Nyhed

Ny guide: Sådan sikrer du dine rettigheder online

Photo by Violinha - https://www.flickr.com/photos/violinha/
Fundamentale rettigheder som retten til privatliv og adgang til information gælder såvel offline som online. Ny guide skal sikre, at rettighederne også overholdes.

Ved du, hvilke rettigheder du har på internettet, og hvordan du kan tjekke, om de bliverkrænket? Hvis ikke du gør, er du ikke den eneste. Det er nemlig svært at gennemskue, hvilke rettigheder der gælder, når vi klikker os fra en offline verden til enonline verden.

Derfor har Europarådet lavet guiden ” Menneskerettigheder for internetbrugere ”, som er baseret på Den Europæiske Menneskerettighedskonvention samt andre konventioner og regler, der omhandler forskellige aspekter af menneskerettighederne.

Guiden giver dig information om, hvilke rettigheder, du har, hvad frihed egentligt betyder, når vi bevæger os på internettet, hvordan reglerne anvendes og hvilken retlig hjælp du kan få, hvis dine rettigheder krænkes. Guiden er ligesom internettet under konstant udvikling og opdateres løbende af blandt andet Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

”Menneskerettigheder for internetbrugere” byder ikke på nye rettigheder, men bygger på de love, somalle Europarådets medlemsstater har pligt til at respektere, beskytte og overholde, så snart de ratificerer – tiltræder – dem.

Læs mere om it-rettigheder og databeskyttelse.