Direktion

Direktør, cand.jur., MPA, Louise Holck

Portræt af Louise Holck

Louise Holck tiltrådte som direktør for Institut for Menneskerettigheder i oktober 2020. Fra 2012 til 2020 var hun vicedirektør og fungerede som konstitueret direktør i 2020, inden hun tiltrådte som instituttets direktør. Louise Holck er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har en journalistisk tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole samt en uddannelse i offentlig ledelse (MPA) fra CBS. Louise Holck har tidligere været direktør for Forbrugerstyrelsen (2003-2008), kommunikationschef i DR (2002-2003) samt i en årrække afdelingschef i Dansk Flygtningehjælp. Hun har også været bestyrelsesformand for DIGNITY, Institut mod Tortur (2018-2020).

Konstitueret national chef, cand.jur., ph.d., Pernille Boye Koch

Portræt af Pernille

Pernille Boye Koch har været forskningschef på Institut for Menneskerettigheder siden september 2020. Hun er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og fik i 2002 en ph.d. samme sted. Pernille har blandt andet forsket i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis, menneskerettigheder i dansk ret, god regeringsførelse, offentlighedsloven og demokratisk kontrol med efterretningstjenester. Pernille har tidligere været lektor i offentlig ret på Roskilde Universitet (2014-2020), lektor i forfatningsret ved Syddansk Universitet (2004-2009 og 2011-2014), juridisk konsulent i Folketingets administration (2010) og fuldmægtig i Miljøministeriet (1997-1998).

International chef, Mette Thygesen

Portræt af Mette Thygesen

Mette Thygesen tiltrådte som international chef på Institut for Menneskerettigheder i november 2022. Mette er en erfaren diplomat, der blandt andet har været ambassadør i Etiopien, Sudan, Sydsudan, dansk repræsentant til Den Afrikanske Union, ligesom hun har været særlig Repræsentant i Sahel og Maghreb-landene. Fra 2019 til 2022 var hun chef i Udenrigsministeriet med ansvar for Humanitære Indsatser, Civilsamfund og Engagement, hvor også udviklingspolitiske indsatser til fremme af demokrati og menneskerettigheder er forankret. Tidligere har Mette Thygesen været ansat i Europa-Kommissionen og har i det hele taget haft stor fokus på multilateralt samarbejde i regi af EU og FN gennem hele sin karriere. Mette Thygesen er cand.merc.int og har også en canadisk kandidatgrad i ledelse (MBA).

Konstitueret forskningschef, ph.d., Rikke Frank Jørgensen

Portræt af Rikke Frank Jørgensen 2021

Rikke Frank Jørgensen har været konstitueret forskningschef siden slutningen af december 2023. Rikke er seniorforsker på Institut for Menneskerettigheder, hvor hendes særlige forskningsmæssige ekspertise indenfor teknologi og menneskerettigheder, samt erfaring med at arbejde med teknologiens indvirkning på rettigheder i teori og praksis gennem mere end 20 år, gør hende til en ofte anvendt ekspert i Danmark og internationalt. Hun er bl.a. medlem af Dataetisk Råd samt regeringens ekspertgruppe om tech-giganter og tilknyttet Københavns Universitet som ekstern lektor.

Hun har tidligere været ansat i IT- og Forskningsministeriet, hvor hun var med til at udarbejde regeringens første IT-politiske redegørelser og handlingsplaner i perioden 1995-1999. Hun deltog i FNs Verdenstopmøde om Informationssamfundet (WSIS) i 2003-2005, hvor hun sammen med Meryem Marzouki koordinerede det internationale civilsamfunds Caucus om menneskerettigheder. Hun har været ekspertmedlem af Europarådets komite om internetbrugeres rettigheder, og har siddet i advisory boards for bl.a. Privacy International, Ranking Digital Rights og DataEthics.EU.

Chef for kommunikation og engagement, Jakob Sheikh

Portræt af Jakob Sheikh

Jakob Sheikh har været kommunikationschef på Institut for Menneskerettigheder siden november  2022. Han er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og American University of Beirut med tillægsstudier i medieledelse ved University of Amsterdam. Fra 2012-2017 arbejdede han som journalist og redaktør på Politiken, hvor han særligt beskæftigede sig med sikkerhedspolitik, herunder radikalisering og ekstremisme. Fra 2017-2019 var Jakob Sheikh udnævnt som særlig rådgiver i Justitsministeriet. Han har som forfatter udgivet flere bøger om international sikkerhedspolitik, herunder om menneskerettighedsspørgsmål, og har forelæst på universiteter både i Danmark og i udlandet.

Økonomi – og administrationschef, cand.merc.aud., Ann Lisbeth Ingerslev

portræt af Ann Lisbeth

Ann Lisbeth Ingerslev er uddannet cand.merc.aud. fra Copenhagen Business School og har derudover taget eksamen i udvalgte enkeltfag på masteruddannelsen på IT-universitetet og KVL samt undervist på CBS. Hun har tidligere været ansat som kontorchef i departementet og i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet (2005-2013), chefkonsulent med ansvar for Corporate Social Responsability og digitalisering af regnskabsindberetninger i Økonomi – og Erhvervsministeriet (2002-2004), projektleder i Økonomistyrelsen/Finansministeriet med ansvar for udvikling af regnskabsreformer og økonomistyringskoncepter i staten (1999-2002) samt i en årrække revisor i Ernst & Young.

 

HR-chef, cand.jur., LL.M., Anne Bunimowicz

Portræt af Anne

Anne er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og har en master i folkeret fra Utrecht Universitet. Anne begyndte på instituttet i juni 2021. Hun har lang erfaring med HR, organisationsudvikling, international projektledelse og strategisk ledelse i komplekse organisationer. Anne har blandt andet været chef i Kriminalforsorgen med ansvar for rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling i både Danmark og Grønland. Desuden har hun arbejdet med strategi og ledelsesudvikling på Det Kgl. Teater.