Nyhed

Fire nye bestyrelsesmedlemmer og ny næstformand til Institut for Menneskerettigheder

Billeder af Christina Johnsen, Birgit Feldtmann, Lars Graasmé Binderup og Janus Tarp
Grønlands Råd for Menneskerettigheder, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Rådet for Menneskerettigheder har udpeget nye medlemmer til instituttets bestyrelse, som også har fået ny næstformand.

Siden årsskiftet er tre nye medlemmer trådt ind i bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder:

  • Christina Johnsen er Grønlands første handicaptalsmand og udpeget af Grønlands Råd for Menneskerettigheder. 
  • Dr.jur. Birgit Feldtmann er udpeget af Aalborg Universitet. 
  • Prodekan Lars Grassmé Binderup er udpeget af Syddansk Universitet.

Til april indtræder desuden Janus Tarp, jurist og formand for UlykkesPatientForeningen. Janus Tarp er udpeget af Rådet for Menneskerettigheder efter indstilling fra Danske Handicaporganisationer.

Bestyrelsesformand Dorthe Elise Svinth er glad for at kunne byde de nye medlemmer velkommen:

”Institut for Menneskerettigheder arbejder med et særdeles bredt emnefelt. Derfor er jeg glad for, at vores bestyrelsesmedlemmer har meget forskellige baggrunde og erfaringer. Jeg er overbevist om, at vores fire nye medlemmer vil bidrage værdifuldt med deres engagement og stærke kompetencer,” siger hun. 

Samtidig har bestyrelsen valgt Mette Boye som ny næstformand. Hun afløser Jesper Lindholm, der er trådt ud af bestyrelsen, fordi hans anden valgperiode er udløbet

Bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder består af 14 medlemmer, som udpeges af universiteterne, Rådet for Menneskerettigheder, Grønlands Råd for Menneskerettigheder og medarbejderne på instituttet. Medlemmerne vælges for fire år ad gangen. Medlemmerne kan højst sidde i to valgperioder.