Nyhed

Hvem fortjener Menneskerettighedsprisen 2019?

Indstil kandidat til Rådet for Menneskerettigheders Pris 2018 via menneskeret.dk
Kender du nogen, som kæmper ekstraordinært for menneskerettighederne? Alle kan indstille kandidater til Rådet for Menneskerettigheders pris
Om rådet

Rådet for Menneskerettigheder består af repræsentanter fra en række civilsamfunds-organisationer og myndigheder, der drøfter Institut for Menneskerettigheders virke og aktiviteter.

Hvert år uddeler Rådet for Menneskerettigheder en hæderspris til en person eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for menneskerettighederne i Danmark, Grønland eller Færøerne.

Sådan indstiller du en kandidat

Fra den 13. august 2019 er det muligt at indstille kandidater, som man synes fortjener en særlig anerkendelse for den indsat, de har lagt i deres arbejde for menneskerettighederne.

Alle kan indstille en kandidat til Menneskerettighedsprisen.

Send din indstilling og en kort begrundelse på mail til emre@humanrights.dk senest den 13. september 2019.

Bemærk, at prisen ikke bliver uddelt til medlemmer af Rådet for Menneskerettigheder eller til offentlige myndigheder.

Tidligere vindere af Rådet for Menneskerettigheders Pris

Menneskerettighedsprisen blev uddelt for første gang i 2014, hvor Michala Bendixen modtog prisen for sit arbejde i organisationen Refugees Welcome.

Året efter gik prisen til whistleblower og tidligere efterretningsofficer, Anders Kærgaard, som vidnede til forsvar for en gruppe irakere, der havde lagt sag an mod Danmark for medansvar for tortur.

I 2016 gik prisen til en gruppe transkønnede aktivister, som har kæmpet for at få fjernet transkønnethed fra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme.

Sidste år modtog forsvarsadvokat Thorkild Høyer Meskerettighedsprisen på 70-årsdagen forverdensærklæringen om menneskerettigheder for sin utrættelige indsats i civilsamfundet og sit virke som advokat.

Thokild Høyer har været advokat siden 1976 og har ført mangen et forsvar for mennesker tiltalt for alt fra terroraktiviteter, drab og økonomisk kriminalitet. For nogen er navnet først og fremmest lig med ‘mægleren fra den store rockerkrig’ i 90’erne. For andre forsvareren fra Blekingegade-sagen eller terror-sagen mod JyllandsPosten. Ind imellem sin advokatgerning har han også været formand for DIGNITY (Dansk Institut mod Tortur) og bestyrelsesmedlem i Folkekirkens Nødhjælp, hvis genopbygningsarbejde i Kosovo han blev udpeget til at lede i 1999.

VIDEO: Thorkild Høyer efter prisoverrækkelsen i 2018: