Nyhed

Menneskerettighedsråd får nye medlemmer

Menneskerettighedsråd får nye medlemmer
Rådet for Menneskerettigheder, der overvåger og understøtter instituttets arbejde, har fået 11 nye medlemmer.

Rådsmedlemmerne vælges af Institut for Menneskerettigheders bestyrelse efter en offentlig høringsproces, hvor de udpeges for en fireårig periode – sidste gang rådet blev sammensat var i marts 2013.

Det nye råd består nu af 56 organisationer, der tilsammen repræsenterer danske civilsamfundsorganisationer og myndigheder heriblandt Ligebehandlingsnævnet, Den Uafhængige Politiklagemyndighed, Kvinderådet, Danske Handicaporganisationer, Advokatsamfundet og Dansk Røde Kors.

Bidrager med erfaringer

Ud over NGO’er, ministerier og offentlige myndigheder er alle politiske partier, der sidder i Folketinget, også repræsenteret.

Rådsformand, Andreas Kamm, ser frem til arbejdet med de nye medlemmer.

Menneskerettighederne er en af vort demokratis grundpiller, og Rådet for Menneskerettigheder er med sin brede sammensætning et oplagt organ for løbende drøftelser af, hvordan vi beskytter og fremmer disse rettigheder
Andreas Kamm, Rådsformand.

”Menneskerettighederne er en af vort demokratis grundpiller, og Rådet for Menneskerettigheder er med sin brede sammensætning et oplagt organ for løbende drøftelser af, hvordan vi beskytter og fremmer disse rettigheder,” siger han.

”Vores opgave er blandt andet at følge Institut for Menneskerettigheders arbejde, og gennem den løbende dialog med instituttet kan vi bidrage med erfaringer og aspekter, som styrker instituttetsopgaveløsning," siger Andreas Kamm, der udover at værerådsformand også er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

11 nye medlemmer

De 11 nye medlemmer er Børns Vilkår, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Dansk Ældreråd, Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder (DHK), Folkekirkens Nødhjælp, HopeNow, International Media Support (IMS), Mellemfolkeligt Samvirke, Mændenes Hjem, Rådet for Psykisk Sårbare på Arbejdsmarkedet samt Sex & Samfund

Se den samlede liste over rådets medlemmer her