Nyhed

Nyt online kursus til danske civilsamfundsorganisationer

Billeder fra online grundkursus i menneskerettigheder
Instituttet lancerer i dag et gratis online grundkursus i menneskerettigheder, som klæder dig på til at bruge menneskerettighederne i dit arbejde.

Hvad er det særlige ved økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder? Hvad vil det sige, at menneskerettighederne er universelle og udelelige? Hvad er forskellen på diskrimination og saglig forskelsbehandling? Og hvilke muligheder har din organisation for at arbejde med menneskerettighedssystemet?

Det er nogle af de mange spørgsmål, deltagerne på Institut for Menneskerettigheders nye online grundkursus i menneskerettighederne vil få svar på. Kurset er gratis og tilpasset medarbejdere i danske civilsamfundsorganisationer, som er i berøring med menneskerettighederne i deres arbejde. Det er det første danske online kursus i menneskerettigheder målrettet civilsamfundsorganisationer.

”Med kurset ønsker vi at klæde danske civilsamfundsorganisationer på til at arbejde endnu mere professionelt med menneskerettighederne. Det er vores erfaring, at en god forståelse for juraen bag menneskerettighederne giver organisationerne en større gennemslagskraft i deres arbejde,” siger Cecilia Decara, chefkonsulent ved Institut for Menneskerettigheder. Hun tilføjer:

”Vi håber også, at vi med kurset kan bidrage til, at medarbejderne i de organisationer, der vælger at bruge kurset, får en fælles forståelse af menneskerettighederneog fremover kan se flere muligheder for, hvordan de kan styrke menneskerettighederne i Danmark inden for deres respektive arbejdsområder.”

Enkel og fleksibel indgang til den vigtigste viden

Instituttets nye online grundkursus er gratis og kræver ingen tilmelding. Kurset består af seks moduler, der kan gennemføres, når det passer den enkelte deltager, ogtager hver mellem 15 og 30 minutter at gennemføre. Man kan vælge at tage et enkelt modul, eller man kan tage alle moduler og dermed hele kurset. Kurset kræver ikke nogen forhåndsviden om menneskerettighederne.

”Der findes uendeligt mange bøger og artikler, der beskriver menneskerettighederne, men vi har forsøgt at skabe en bouillonterning med al den vigtigste information serveret på en let tilgængelig og interaktiv måde, som sætter gang i tanker og refleksioner hos deltagerne.”

Institut for Menneskerettigheder har i en årrække undervist medarbejdere i civilsamfundsorganisationer på grundkurser i menneskerettighederne. Det nye online kursus erstattergrundkurset. Instituttet fortsætter dog med at tilbyde tematiske kurser for civilsamfundsorganisationer.

Kom i gang med kurset her.