Nyhed

Institut for Menneskerettigheder får nyt bestyrelsesmedlem

Sif Holst
Sif Holst, der er næstformand i Danske Handicaporganisationer, træder ind i instituttets øverste ledelse. Det er vigtigt, at mennesker med handicap har en stemme her, siger hun.

Danske Handicaporganisationer har netop valgt et nyt medlem til bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder. Sif Holst har dybdegående viden om og erfaring med samfundsmæssige problemstillinger for mennesker med handicap. Hun peger på, at vi bør opfatte handicapproblemer som noget, der vedrører os alle, og arbejde for at se diversitet som en styrke i samfundet. Sif Holst blev i går udpeget til bestyrelsen af Rådet for Menneskerettigheder.

”Instituttet gør et stort stykke arbejde for at fremme menneskerettigheder i Danmark og internationalt. Jeg glæder mig til at bidrage. Handicap er et af de særlige fokusområder for instituttet, og det er vigtigt, at mennesker med handicap har en stemme her,” siger Sif Holst og fortsætter:

”Jeg brænder for inklusion og ligestilling af mennesker med handicap. Derfor har jeg også sagt ja til at være Danmarks kandidat ved valget til FN’s Handicapkomité næste år. Jeg er sikker på, at de erfaringer, jeg får, vil understøtte mit arbejde i instituttets bestyrelse”.

Bestyrelsesformand Dorthe Elise Svinth er glad for at kunne byde Sif Holst velkommen.

”Det er vigtigt, at vi i bestyrelsen har kompetencerne til at gribe de dagsordener, som hører under instituttets formål. Jeg er helt sikker på, at Sif Holst vil bidrage positivt til instituttets arbejde med sin stærke faglige viden og erfaringer.”

Bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder består af 14 medlemmer, som udpeges af universiteterne, Rådet for Menneskerettigheder, Grønlands Råd for Menneskerettigheder og medarbejderne på instituttet. Medlemmerne vælges for fire år ad gangen og kan højst sidde i to valgperioder.