Visning af dansk-grønlandsk dokumentar for unge

-
Pressebillede fra dokumentar Twice Colonized

Foto: Ánorâk Film

Menneskerettighedsalliancen inviterer unge i tre af landets største byer til gratis visning af den dansk-grønlandske dokumentarfilm 'Twice Colonized'.

Den dansk-grønlandske dokumentarfilm 'Twice Colonized' er blevet kaldt en af årets vigtigste dokumentarfilm, og er valgt til åbningsfilm på CPH:DOX, der strækker sig fra 15. til 26. marts 2023.

Menneskerettighedsalliancen og filmholdet bag dokumentaren 'Twice Colonized' inviterer unge i Aalborg, Aarhus og København til gratis filmvisning og efterfølgende interview med filmens hovedperson Aaju Peter.

Filmvisningen foregår på følgende dage:

Tirsdag 28. marts: Biffen, Aalborg

Onsdag 29. marts: Empire Bio, København

Torsdag 30. marts: Øst for Paradis, Aarhus

OBS: Arrangementet er lukket og kun for inviterede gæster. 

Om filmen: Twice Colonized

Den ukuelige menneskerettighedsaktivist Aaju Peter kæmper for at skabe et permanent EU-forum for oprindelige folk, samtidig med at hun dykker ned i sit eget ophav.

Da hun var barn, blev hun sendt væk fra sin familie i Grønland til kolonimagten Danmark. Der mistede hun både sit modersmål og sin oprindelige kultur. Så da hun blev voksen, flygtede hun i stedet til det arktiske Canada, kun for også der at opleve koloniseringen af inuit.

Nu kæmper Aaju Peter for retfærdighed og for at skabe en bedre fremtid for sine børnebørn og fremtidige generationer. ’Twice Colonized’ er en personlig kamp i majestætiske landskaber for en umiddelbart uendeligt stærk kvinde, der både forsøger at vinde omverdenens og sin egen respekt og kærlighed.

En kamp, der indebærer en rejse tilbage i tiden: til Grønland, til Danmark, til Canada og resten af verden, for at genbesøge de steder og de traumer, der stadig hjemsøger den storrygende advokat, der selv er forfatter til sin historie i Lin Allunas medrivende og dramatiske debutfilm.

 

Medarbejdere