Nyhed

Med rap, dans og litteratur er Re:Act scenen et menneskeretligt samlingspunkt årets Roskilde Festival

roskilde festival
Vær med, når artister bruger kunst og egne erfaringer til at sætte fokus på menneskerettighederne.

Søndag den 30. juni 2024 danner Re:Act scenen igen i år rammerne for sprudlende optrædener og inspirerende fortællinger på årets Roskilde Festival. Når artister fra både ind- og udland indtager scenen, er det med noget på hjerte. De stærke kunstnere tager afsæt i egne oplevelser og bruger musik og kunst som talerør for menneskerettigheder. Det sker under de tre temaer: retten til egen krop, retten til at ytre sig og retten til hjem.

Under temaet retten til egen krop optræder den mexicanske rapper og selverklærede feminist Mare Advertencia, der med hele sin person, tekstunivers og musik retter en kras kritik af den sexisme, racisme og patriarkalske kultur, hun mener gennemsyrer det mexicanske samfund.

Ved at blande forskellige musikalske stilarter - rap, funk, reggae, huapango – skaber hun et særegent lydudtryk, der behandler emner lige fra skønhedsstandarder i medierne til tvangsforfølgelser af kvinder, kønsbaseret vold og oprindelige folks rettigheder til reproduktiv retfærdighed og kropslig autonomi. 

Under samme tema får Re:Act scenen også besøg af forfatter Gry Stokkendahl Dalgas, der læser op af sin prisvindende bog ”At performe transkønnet vrede”, som er et rasende og politisk opråb om at forandre og nuancere måden, vi taler om det at være transkønnet på. 

Re:Act

Re:Act er et samarbejde mellem Rapolitics, Roskilde Festival og Institut for Menneskerettigheder og støttes af Udenrigsministeriets OpEn-Puljen og Turborgfondet.

Det er tredje gang Re:Act scenen er på Roskilde. Ligesom sidste år er scenen placeret i Camp West. 

Læs mere om programmet her her

Kontakt

Projektleder, Kommunikation og engagement