Nyhed

Andreas Kamm bliver ny bestyrelsesformand for Institut for Menneskerettigheder

Selvstændig Andreas Kamm
Bestyrelsen hos Institut for Menneskerettigheder har fået en ny formand, Andreas Kamm. Desuden er Jonas Vejsager Nøddekær blevet nyt medlem.

Mandag eftermiddag valgte bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder en ny formand. Valget faldt på Andreas Kamm, der udover sin bestyrelsespost, er foredragsholder og forfatter.  Han afløser dermed Dorthe Elise Svinth på posten.

Andreas Kamm har været medlem af Institut for Menneskerettigheders bestyrelse siden 2018.

Efter godt fire år i bestyrelsen glæder Andreas Kamm sig til at sætte sig i formandsstolen.

”Institut for Menneskerettigheder gør et enestående stykke arbejde for at sikre og forbedre menneskerettigheder i Danmark, så jeg glæder mig til at bruge nogle flere kræfter på området,” fortæller den nyvalgte bestyrelsesformand, Andreas Kamm.

Det er en sag, der ligger mit hjerte meget nær.
Andreas Kamm, bestyrelsesformand for Institut for Menneskerettigheder

Andreas Kamms arbejdsliv har centreret sig om verdens flygtningeproblematikker, og han virkede i 19 år som generalsekretær hos Dansk Flygtningehjælp. Den vedholdenhed vil han tage med sig ind i formandskabet.

”Menneskerettighederne er under pres mange steder – både i Danmark og internationalt, og det er en sag, der ligger mit hjerte meget nær. Derfor er det vigtigt for mig at prioritere arbejdet hos Institut for Menneskerettigheder,” siger Andreas Kamm.

Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder, glæder sig til samarbejdet med den nye formand:

”Andreas Kamms årelange erfaring fra verdens brændpunkter og politiske arenaer er en gave for bestyrelsesarbejdet og instituttet,” siger Louise Holck.  

Bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder

Bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder består af 14 medlemmer:

  • seks medlemmer udpeges af universiteterne,
  • seks medlemmer udpeges af Rådet for Menneskerettigheder,
  • et medlem udpeges af Grønlands Råd for Menneskerettigheder
  • et medlem udpeges af medarbejderne på instituttet.

Medlemmerne vælges for fire år ad gangen og kan højst sidde i to valgperioder

 

Nyt bestyrelsesmedlem

Bestyrelsesmødet mandag eftermiddag var desuden Jonas Vejsager Nøddekærs første møde. Jonas Vejsager Nøddekær er international direktør i Folkekirkens Nødhjælp, hvor han har siddet i fem år.

”Vi er i en tid, hvor det er vigtigt at holde fast i menneskerettighederne og konventionerne. Derfor er det afgørende for mig at bidrage til Institut for Menneskerettigheders arbejde. Jeg kan for eksempel bringe et internationalt syn på menneskerettighederne til bordet,” siger Jonas Vejsager Nøddekær om sin nye bestyrelsespost.

 

Kontakt