Nyhed

Erfaren diplomat bliver international chef på Institut for Menneskerettigheder

Mette Thygesen
Mette Thygesen tiltræder 1. november som international chef på Institut for Menneskerettigheder.

1. november skifter Mette Thygesen til jobbet som international chef på Institut for Menneskerettigheder. Dermed forlader hun det danske udenrigsministerium, hvor hun senest har bestridt posten som chef for Humanitære Indsatser, Civilsamfund og Engagement.

Fra sin karriere i udenrigstjenesten har Mette Thygesen solid erfaring fra indsatser i verdens brændpunkter. Hun har blandt andet været særlig udsending til Sahel og ambassadør i Etiopien og var i 2021 involveret i evakueringen fra Afghanistan. I sin seneste stilling har hun også fokuseret på demokrati og menneskerettigheder, og hun er blandt drivkræfterne bag det danske initiativ Tech for Democracy.

Jeg glæder mig til at bidrage til at styrke menneskerettighederne i lande, hvor de langtfra er en selvfølge.
Mette Thygesen, tiltrædende  international chef på Institut for Menneskerettigheder

Som leder viger Mette Thygesen altså ikke tilbage for vanskelige opgaver og ser frem til arbejdet på Institut for Menneskerettigheder:

”Jeg glæder mig til at bidrage til at styrke menneskerettighederne i lande, hvor de langtfra er en selvfølge. Den røde tråd i mit arbejdsliv er at gøre en forskel i verden. Derfor er det et privilegium at skulle lede medarbejdere, der deler den tilgang og yder deres bedste hver dag,” siger Mette Thygesen.  

Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder, glæder sig til samarbejdet med den nye internationale chef:

”Med Mette Thygesen som international chef sætter vi høje ambitioner for vores engagement i verden. Mette Thygesen har indgående viden om situationen der, hvor vi er til stede, og så kan hun løfte den ledelsesopgave, der ligger i at veksle strategier til indsatser, som gavner mennesker ude i verden,” siger Louise Holck.

Som international chef får Mette Thygesen ansvar for fire ledere og 90 medarbejdere, hvoraf en tredjedel arbejder i de lande, hvor Institut for Menneskerettigheder er til stede. I samarbejde med blandt andet ministerier, politi, civilsamfundsorganisationer og virksomheder bidrager instituttet til at beskytte og styrke menneskerettighederne i lande som Mali, Etiopien og Myanmar.

Blå bog: Mette Thygesen

Fra 1. november 2022: International chef, Institut for Menneskerettigheder.

Karriere:

  • Chef for Humanitære Indsatser, Civilsamfund og Engagement, Udenrigsministeriet, 2019-2022
  • Særlig udsending til Sahel, Maghreb og Libyen, Udenrigsministeriet, 2018
  • Ambassadør i Etiopien og fast repræsentant ved den Afrikanske Union, Addis Ababa, 2015-2018
  • Souschef, Udviklingspolitik og Globalt Samarbejde, Udenrigsministeriet, 2012-2015
  • Souschef, HR, Udenrigsministeriet, 2008-2012
  • Udsendt diplomat, EU-repræsentationen, Bruxelles, 2006-2008.

Uddannelse:

  • Cand.merc.int., Handelshøjskolen i København, 1996
  • Master of Business Administration, University of Ottawa, Canada, 1993.

 

Kontakt