Nyhed

Institut for Menneskerettigheder ansætter ny forskningschef

Portræt af Pernille Boye Koch. Foto: Kim Vadskjær
Pernille Boye Koch bliver ny forskningschef. Hun kommer med en omfattende akademisk erfaring inden for menneskeretten.

Pernille Boye Koch tiltræder som forskningschef ved Institut for Menneskerettigheder 1. september 2020. Hun kommer fra et job som lektor i offentlig ret ved Institut for samfund og erhverv på Roskilde Universitet.
Den nye forskningschef er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og fik i 2002 en ph.d. samme sted. Siden har hun blandt andet forsket i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis, menneskerettigheder i dansk ret, god regeringsførelse, offentlighedsloven og demokratisk kontrol med efterretningstjenester.

”Med Pernille Boye Koch får vi en stærk akademisk profil, og jeg glæder mig til samarbejdet. Jeg er sikker på, at Pernille sammen med vores forskere vil kunne videreudvikle denne væsentlige del af vores arbejde og sikre, at vi løbende producerer ny, relevant viden, som kan være medvirkende til at styrke menneskers rettigheder,” siger Louise Holck, konstitueret direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Pernille Boye Koch glæder sig til at komme i gang.

”På Institut for Menneskerettigheder er der fokus på, at forskningen skal gøre en mærkbar forskel i det omkringliggende samfund. Formålet for hele instituttet er at beskytte og fremme menneskerettighederne. Det gælder også forskningen, så vi skal hele tiden skabe relevant viden og sikre, at det omsættes til forandringer ude i virkeligheden. Det ser jeg frem til at bidrage til,” siger Pernille Boye Koch.

Pernille Boye Koch overtager stillingen som forskningschef fra Hans-Otto Sano, som fortsætter sit mangeårige virke som forsker ved Institut for Menneskerettigheder.