Nyhed

Ministerbesøg på Nigers politiskole

Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, sammen med repræsentanter fra Nigers politi på politiskolen i Niamay.
Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs har besøgt Nigers nationale politiskole i Niamey, som Institut for Menneskerettigheder samarbejder med.

Institut for Menneskerettigheder samarbejder med politiet i Niger om undervisning i menneskerettigheder, og frugten af det arbejde fik skolens direktør en mulighed for at præsentere for minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, under hendes officielle besøg i Niger for nyligt.

Siden 2002 har skolen udviklet undervisningsmateriale til politieleverne i samarbejde med Instituttet. Det er der blandt andet kommet en manual og et opgavehæfte ud af, som Nigers politi selv har haft stor indflydelse på og derfor har stort ejerskab til.

Institut for Menneskerettigheders nationale repræsentant i Niger, Ibrahim Mairiga, deltog i besøget sammen med direktøren for politiskolen, Laouali Madougou, som præsenterede politiskolens arbejde med undervisning i menneskerettigheder for ministeren. Madougou fortalte om, hvordan undervisningen har påvirket betjentenes måde at lave forhør og behandle personer i detentionen, områder hvor betjentene tidligere ikke var opmærksomme på de mistænktes rettigheder. Og præsentationen gjorde et stort indtryk på ministeren.

Arbejdet med at undervise politiet i menneskerettigheder er meget vigtigt for stabiliteten i landet, og derfor er det vigtigt at Danmark bidrager til det.
Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs.

Besøget på Nigers nationale politiskole var en del af ministerens officielle besøg i Niger, og ministeren besøgte også andre danske udviklingsprojekter i landet.