Nyhed

Ny moderator for Danish Business Network for Human Rights

DBNHR logo
Institut for Menneskerettigheder tager over som moderator og sekretariat for Danish Business Network for Human Rights.

Institut for Menneskerettigheder er for nyligt blevet udvalgt som sekretariat og moderator af Danish Business Network for Human Rights (DBNHR).

DBNHR er et netværk for globale virksomheder, der arbejder strategisk og operationelt med menneskerettighedsspørgsmål i deres organisationer og leverandørkæder. Netværket har udvidet siden etableringen, både i antal medlemmer og antal aktiviteter, og arbejder stadig på at udvide. Formålet med DBNHR er, at sikre medlemmerne støtte og sparring omkring deres implementering af menneskerettigheder i en operationel virksomhedskontekst.

Rollen som moderator af dette netværk giver os en unik mulighed for at understøtte den måde, hvorpå store danske virksomheder arbejder med deres menneskerettighedsudfordringer
Signe Andreasen Lysgaard, specialkonsulent, Institut for Menneskerettigheder.

Kapacitetsopbygning og sparring mellem medlemmerne

DBNHR fungerer som et forum for kapacitetsopbygning og peer-to-peer læring om menneskerettigheder. Tre gange årligt sætter medlemmerne hinanden i stævne til en hel dag med workshops, oplæg og diskussion. Og netop sparringen blandt medlemmerne er det, som de værdsætter, siger Claus Teilmann Pedersen, Vicepræsident i Group Ethics hos PANDORA: "Det vigtige for os er, at vi får en mulighed for, og et frirum til, at diskutere menneskerettighedsudfordringerne, som vi møder dem i vores respektive virksomheder. Når vi møder udfordringer eller ønsker at gøre en særlig indsats, så udgør netværket en solid gruppe af sparringspartnere. ”

I sidste ende er målet at forbedre medlemmernes evne til at undgå og håndtere negative påvirkninger af menneskerettighederne. Institut for Menneskerettigheder vil bidrage til dette ved at moderere møderne og fungere som et professionelt sekretariat for netværket. Den viden, som instituttet bidrager med til netværket, er også en stor del af årsagen til, at valget faldt på netop Institut for Menneskerettigheder, siger Malene Østergaard, CSR & Miljødirektør i Danfoss: "Med Institut for Menneskerettigheder har vi engageret os med en masse eksperter på området. Og så har de til og med erfaring med at omsætte deres viden til konkrete anbefalinger overfor virksomheder."

Åbent for nye medlemmer

Netværket er lige nu åbent for flere medlemmer og Malene Østergaard fra Danfoss mener, at det i den grad er attraktivt at kunne sparre med ligesindede i netværkets fortrolige rum: "Globale virksomheder deler den udfordring, at vi skal forholde os til menneskerettigheder. Netværket giver os et forum for at håndtere disse udfordringer i fællesskab. I netværket møder vi både ligesindede og bliver udfordret af nogle som tænker anderledes".

Virksomheder med interesse i at høre nærmere eller melde sig ind i netværket kan henvende sig til Signe Andreasen Lysgaard på sigl@humanrights.dk eller +45 9132 5780.

Fakta

Netværket henvender sig til dedikerede fagfolk, der anerkender værdien af at få konkret rådgivning fra internationale eksperter i menneskerettigheder. Det er drevet af medlemmerne, og har en styregruppe, der forvalter udviklingen af netværket og medudvikler dagsordener til møderne. Styregruppen består af repræsentanter for medlemmerne samt Institut for Menneskerettigheder. Netværkets medlemmer omfatter pt. A. P. Møller Mærsk, Arla, Danfoss, Haldor Topsøe, LEGO, PANDORA, Top-Toy, Vestas, Hempel, IKEA og Novo Nordisk.