Nyhed

Ny pris for årets bedste menneskeretlige speciale

Universitet
I anledning af 75-året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder har Institut for Menneskerettigheder stiftet en specialepris, der uddeles til det bedste menneskeretlige speciale.

Institut for Menneskerettigheder har stiftet en pris for det bedste menneskeretlige speciale. Prisen uddeles med henblik på at fremme studier af menneskeretlige spørgsmål og skærpe interessen for menneskerettigheder blandt dygtige kandidatstuderende ved danske universiteter.

Prisen udgør 25.000 kroner og uddeles første gang i forbindelse med fejringen af 75-året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder i december 2023.

For at komme i betragtning til prisen skal dit speciale have et menneskeretligt omdrejningspunkt, men det er ikke afgørende, hvilken videregående uddannelse specialet er skrevet som led i. Specialet skal være bedømt inden for de seneste 12 måneder inden ansøgningsfristen.

For at komme i betragtning til prisen skal du være opmærksom på følgende:
  • Dit speciale skal have et menneskeretligt spørgsmål som sit centrale emnefelt. Menneskerettigheder forstås bredt og omfatter fx både FN-konventionerne, menneskerettighederne i EU og i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, grundlovens frihedsrettigheder, ligebehandlingsspørgsmål og efter omstændighederne mere almene retssikkerhedsspørgsmål.
  • Specialet skal være bedømt i de foregående 12 måneder inden ansøgningsfristen
  • Specialet skal være bedømt til karakteren 10 eller 12.
  • Specialet skal være skrevet på enten dansk eller engelsk.
  • Hvis det prisvindende speciale er skrevet af flere studerende i fællesskab, deles prisen mellem disse.
  • Det vil være afgørende, at specialet bidrager med ny viden eller har en ny original tilgang til en udfordring eller et område inden for menneskerettighedsfeltet.

Sådan søger du om prisen:

Ansøgningen skal indeholde kort motiveret ansøgning/indstilling (maksimalt 2.000 enheder, inklusive mellemrum), selve specialet og et kort CV.

Send din samlede ansøgning til specialepris@humanrights.dk.

Ansøgningsfrist: 1. november 2023 kl. 12.

Kontakt

Forskningschef, Forskning