Nyhed

Plads til flere stemmer i debatten

Lisbeth Knudsen, chefredaktør Mandag Morgen og Altinget
Behov for en mere rummelig debat, og at virksomheder pålægges ansvar. Sådan lød konklusionerne ved konference om den digitale demokratiske samtale.

Tonen på de digitale medier er blevet så hård, at op mod 60 % af voksne danskere afholder sig fra at debattere online. Det er vi nødt til at gøre noget ved, konkluderede eksperter, politikere, techmedarbejdere og mediefolk på en konference afholdt på København Universitet onsdag.

Både oplægsholdere og deltagere efterlyste initiativer til at styrke den digitale dannelse for unge såvel som gamle. Derudover nåede konferencens deltagere frem til to overordnede anbefalinger. Den ene var, at medierne skal arbejde for at skabe en mere deltagende debat, mens de store tech-virksomheder som fx Facebook må pålægges deres del af ansvaret.

Konferencen var et samarbejde mellem Institut for Menneskerettigheder, DUF’s Demokratikommission, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Københavns Universitet.

Op til konferencen offentliggjorde Institut for Menneskerettigheder en ny undersøgelse om den demokratiske samtale online.

Kontakt

Chefkonsulent, Ligebehandling