Nyhed

Forlig i sag om fordeling af elever på grund af etnicitet

Institut for Menneskerettigheder og Langkaer Gymnasium har indgået forlig i sagen om fordeling af elever i klasser på baggrund af etnicitet.

Institut for Menneskerettigheder og Langkaer Gymnasium har aftalt at afslutte parternes sag ved Ligebehandlingsnævnet angående Langkaer Gymnasiums klassedeling i sommeren 2016 med følgende erklæring:

Institut for Menneskerettigheder ved ligebehandlingschef Maria Ventegodt Liisberg udtaler:

Man må ikke lave klassedeling efter etnicitet, som det er sket på Langkaer Gymnasium. Det er ulovlig diskrimination, uanset hvilken hensigt man har haft med den deling, man lavede
Maria Ventegodt Liisberg, ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder.

”Man må ikke lave klassedeling efter etnicitet, som det er sket på Langkaer Gymnasium. Det er ulovlig diskrimination, uanset hvilken hensigt man har haft med den deling, man lavede.

Det er vigtigt for Institut for Menneskerettigheder at sikre, at der ikke sker en sådan diskrimination af elever, og derfor har vi rejst denne principielle sag ved Ligebehandlingsnævnet. Langkaer Gymnasium har som en statslig myndighed pligt til at sikre en elevfordeling, som ikke diskriminerer nogen.”

Langkaer Gymnasium ved rektor Yago Bundgaard udtaler:

Langkaer Gymnasium er enig i, at gymnasiet ikke fremover anvender navne som kriterie for klassedelingen på gymnasiet.
Yago Bundgaard, rektor ved Langkaer Gymnasium.

”Langkaer Gymnasium er enig i, at gymnasiet ikke fremover anvender navne som kriterie for klassedelingen på gymnasiet. Vi har ikke haft til hensigt at diskriminere nogen, og vi mener heller ikke, der er nogen, der er blevet stillet dårligere, men vi må på baggrund af klagen fra Institut for Menneskerettigheder notere os, at der er tale om diskrimination, og vi agter derfor ikke at gentage fremgangsmåden.

Det er meget vigtigt for mig og for Langkaer Gymnasium, at vi sikrer, at alle unge kan få en ungdomsuddannelse og blive klar til at indgå i det samfund, som omgiver os. Det sikrer vi bedst ved at have stor diversitet på gymnasiet.”

Herefter hæver Institut for Menneskerettigheder sagen mod Langkaer Gymnasium ved Ligebehandlingsnævnet, som således ikke skal træffe afgørelse i sagen.

For yderligere kommentarer kan ligebehandlingschef Maria Ventegodt Liisberg kontaktes på 91 32 57 18 eller mvl@humanrights.dk.