Nyhed

Indstil kandidat til Menneskerettighedsprisen 2017

none
Kender du en person eller organisation, som kæmper ekstraordinært for menneskerettighederne? Så indstil dem til Rådet for Menneskerettigheders pris.

Hvert år uddeler Rådet for Menneskerettigheder en hæderspris til en person eller en organisation, som har gjort en særlig indsats for menneskerettighederne i Danmark, Grønland eller Færøerne.

Fakta

Rådet for Menneskerettigheder består af repræsentanter fra en række civilsamfundsorganisationer og myndigheder, der drøfter Institut for Menneskerettigheders virke og aktiviteter.

Menneskerettighedsprisen blev uddelt for første gang i 2014, hvor Michala Bendixen modtog prisen for sit arbejde i organisationen Refugees Welcome. Året efter gik prisen til whistleblower og tidligere efterretningsofficer, Anders Kærgaard, som vidnede til forsvar for en gruppe irakere, der havde lagt sag an mod Danmark for medansvar for tortur. Og i 2016 gik prisen til en gruppe transkønnede aktivister, som har kæmpet for at få fjernet transkønnethed fra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske sygdomme.

Alle kan indstille en kandidat til Menneskerettighedsprisen. Send din indstilling og en kort begrundelse til rika@humanrights.dk senest den 13. september 2017.

Bemærk, at prisen ikke bliver uddelt til medlemmer af Rådet for Menneskerettigheder eller til offentlige myndigheder.

Årets vindere bliver offentliggjort på FN's menneskerettighedsdag den 10. december 2017.

VIDEO: Anders Kærgaard fra organisationen Veron modtog Menneskerettighedsprisen 2015. Han fortæller her, hvad det betød for ham.