Nyhed

Roskilde Festival og Institut for Menneskerettigheder sætter ind mod diskrimination

Publikum foran Orange Scene på Roskilde Festival FOTO: Vegard S Kristiansen
Institut for Menneskerettigheder og Roskilde Festival går sammen om at udbrede kendskabet til Diskriminationslinjen, der rådgiver og hjælper ofre for diskrimination.

Der er hjælp at hente for festivalgæster, der bliver udsat for had eller diskrimination. For som led i kampagnen Respekt for fællesskabet opfordrer Roskilde Festival i år deres gæster og frivillige til at gå videre med sager om diskrimination.

Konkret henviser Roskilde Festival til Diskriminationslinjen, som hjælper ofre for diskrimination. Som frivillig og festivalgæst kan du enten bliver guidet videre til Diskriminationslinjen i den officielle festivalapp, i udvalgte barer, på festivalens intranet eller ved direkte henvendelser.

Har du været udsat for diskrimination? Så ring til Diskriminationslinjen

Diskriminationslinjen er til alle, der har været udsat for diskrimination på grund af alder, religion, handicap, race, etnisk oprindelse, seksualitet, køn, kønsudtryk, kønsidentitet eller kønskarakteristika.

Telefonerne er åbne mandag-torsdag kl. 12-15 på 3269 8666.

Omkring 30.000 frivillige og 100.000 festivalgæster bliver dermed før, under og efter festivalen gjort opmærksomme på, at der er hjælp at hente, hvis de oplever diskrimination.

”I menneskeretten er det et bærende princip, at rettigheder og friheder omfatter alle uanset for eksempel handicap, køn, alder, etnicitet eller seksuel orientering. Alle har ret til at være en del af fællesskabet. Derfor er vi glade for at bidrage til Roskilde Festivals kampagne med budskabet om, at Diskriminationslinjen tilbyder gratis rådgivning i sager om diskrimination,” siger Louise Holck, direktør for Institut for Menneskerettigheder.

Diskriminationslinjen er Institut for Menneskerettigheders rådgivningstilbud til alle, der har været udsat for diskrimination på grund af for eksempel religion, handicap, race, etnisk oprindelse, seksualitet, køn, kønsudtryk, kønsidentitet eller kønskarakteristika. Diskriminationslinjens juridiske rådgivere kan vejlede og føre sager om diskrimination. I Danmark er diskrimination forbudt.

Diskriminationslinjen på Roskilde Festival

Før festivalen

Der er blevet informeret om Diskriminationslinjen på relevante møder med frivillige i foråret 2023. Fra 2024 bliver Diskriminationslinjen en del af Roskilde Festivals obligatoriske uddannelsesmateriale til udvalgte grupper af festivalens frivillige.

Under festivalen

Der henvises til Diskriminationslinjen på Roskilde Festivals Action Cards, som findes i Roskilde Festivals app og intranet og fysisk i udvalgte barer. Desuden vil relevante medarbejdere have information om Diskriminationslinjen ved Roskilde Festivals Dialogpunkter.

Efter festivalen

Roskilde Festival henviser til Diskriminationslinjen på Roskilde Festivals app, intranet og ved direkte henvendelser efter festivalen.

Kontakt

Projektleder, Kommunikation og engagement
Leder af Diskriminationslinjen, Ligebehandling