Nyhed

Trine Christensen bliver formand for menneskerettighedsråd

Trine Christensen
Generalsekretær i Amnesty International Danmark, Trine Christensen, er netop valgt som ny formand for Rådet for Menneskerettigheder.

Medlemmerne af Rådet for Menneskerettigheder har i dag valgt Trine Christensen, generalsekretær for Amnesty International Danmark, som ny formand for rådet. Rådet for Menneskerettigheder består af 52 repræsentanter fra civilsamfundsorganisationer og myndigheder, der vurderer udformningen og afviklingen af Institut for Menneskerettigheders aktiviteter. Rådet uddeler desuden hvert år Menneskerettighedsprisen.

”Jeg takker for valget og ser frem til samarbejdet. Jeg er glad for muligheden for at kunne bidrage til rådets unikke og væsentlige funktion som det samlende organ – på tværs af organisationer, fokusområder og sektorer – til drøftelse af menneskerettigheder i Danmark,” siger Trine Christensen.

Trine Christensen

47-årige Trine Christensen er uddannet cand.merc.int. fra Handelshøjskolen i København. I 1999 blev hun researcher hos Amnesty International i USA, indtil hun i 2010 blev policychef i den danske afdeling. I 2013 blev hun udnævnt som vicegeneralsekretær, og siden 2016 har hun været generalsekretær for Amnesty International Danmark.

Trine Christensen vil som formand sikre, at rådet forbliver et sted, hvor medlemmerne kan dele viden, erfaringer og gode ideer.

”Menneskerettighederne er fundamentet for det gode liv, og vi nyder godt af et højt niveau i Danmark. Alligevel bør vi aldrig tage dem for givet – og det fordrer, at vi løbende forholder os til vores fundamentale rettigheder og samfundsudviklingen. Rådet for Menneskerettigheder udfylder en vigtig rolle i Danmark som et væsentligt forum til deling af viden, erfaringer – og nok så vigtigt – diskussion og spørgsmål. Det ser jeg som min vigtigste rolle at videreføre, i samspil med rådets medlemmer og Institut for Menneskerettigheder,” siger Trine Christensen og tilføjer:

”Samarbejde, vidensudveksling og solidaritet er den absolut vigtigste respons på de udfordringer, verden står overfor i dag. I forhold til emner kan det betyde, at vi i Rådet for Menneskerettigheder skal arbejde med sammenhængene mellem klima og menneskerettigheder, og hvordan vi sikrer fortsat beskyttelse af retssikkerhed, sammen med andre væsentlige emner, der opstår i samfundsdebatten.”

Med formandsskiftet afløser Trine Christensen Søren Laursen, som repræsenterede LGBT Danmark. Trine Christensen er valgt for to år.

Billedet viser en grafik, hvorpå der står menneskerettighedsprisen 2019 med henvisning til menneskeret.dk/pris2019 ift. at indstille kandidater senest 13/9 2019