Nyhed

Eksperthøring om tvangsadoption

Folketingets Social- og Indenrigsudvalg afholder eksperthøring om tvangsadoption, som er tilrettelagt i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder.

Formålet med eksperthøringen er at belyse de menneskeretlige perspektiver og barnets tarv ved tvangsadoption. Oplægsholderne vil fremlægge de menneskeretlige perspektiver vedr. tvangsfjernelser og tvangsadoption, inddrage norske synspunkter på adoption i lyset af en række nyere domme mod Norge fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Der vil desuden være input fra dansk forskning og fra unge anbragtes erfaringer. 
 
Til høringen vil der være oplæg fra:

  • Anette Faye Jacobsen, seniorforsker, Institut for Menneskerettigheder.
  • Marit Skivenes, professor i statskundskab og leder af Centre for Research on Discretion and Paternalism ved Bergens Universitet.
  • Kirsten Sandberg, professor ved Institut for Offentlig Rett ved Oslo Universitet. Har været konstitueret dommer ved den norske Høyesterett.
  • Katja Tonsberg, De Anbragtes Vilkår.
  • Anne-Dorthe Hestbæk, seniorforsker, VIVE.
Tid og sted

Eksperthøringen finder sted onsdag den 23. september 2020, kl. 9.00-11.20 i lokale 1-133, Christiansborg.

Se mere på Folketingets hjemmeside her.


Tilmelding
Det vil ikke være muligt at tilmelde sig til at overvære mødet ved fysisk fremmøde pga. den nuværende coronasituation, men mødet tv-optages og kan streames live på Folketingets hjemmeside her.

Program for mødet kan læses her.

Kontakt

Seniorforsker, Forskning