Nyhed

Nyt initiativ vækker debat om menneskerettigheder

Kvinder drikker kaffe ved computeren
Med debatserien Godmorgen Menneskeret inviterer Institut for Menneskerettigheder til debat om aktuelle menneskeretlige emner.

Når debatrækken Godmorgen Menneskeret går online onsdag morgen 28. oktober 2020, så toner Peter Skaarup, retsordfører for DF, og Karina Lorentzen, retsordfører for SF, frem på computerskærmen.

De to politikere møder Institut for Menneskerettigheders seniorforsker Rikke Frank Jørgensen, der forsker i sociale medier og menneskerettigheder, til en times debat om regulering af sociale medier.

Vi vil gerne skabe rammerne om en kvalificeret debat, hvor meninger brydes, og man går klogere derfra.
...

Louise Holck, der er direktør på Institut for Menneskerettigheder, står bag Godmorgen Menneskeret og har rollen som moderator.

”Mit håb for vores debatserie er, at samtalen om menneskerettigheder mellem for eksempel toneangivende politikere og forskere kan gøre alle klogere. Vi vil gerne skabe rammerne om en kvalificeret debat, hvor meninger brydes, og man går klogere derfra,” siger Louise Holck.

Det er heller ikke tilfældigt, at første emne i debatrækken er regulering af sociale medier.

”Vi holder et meget vågent øje med hele det teknologiske område – ansigtsgenkendelse, algoritmer og sociale medier – og undersøger konsekvenser og muligheder i forhold til menneskerettighederne. Hvad betyder indholdsmoderering på Facebook for ytringsfriheden? Og hvilke krav kan vi stille, når børneporno og digitale trusler spredes via sociale medier?” forklarer Louise Holck. 

Alle kan deltage i Godmorgen Menneskeret ved at tilmelde sig. Debatten er åben, og tilhørerne kan stille spørgsmål og få mere at vide om krydsfeltet mellem regulering af sociale medier og menneskerettigheder.

”Med Godmorgen Menneskeret inviterer vi ikke alene politikere, forskere og andre eksperter til at dele deres holdninger og spørgsmål. Vi vil meget gerne have spørgsmål og input fra alle, der har interessere i emnet. Mange mennesker ligger inde med gode forslag og skarpe spørgsmål, som vi gerne vil høre,” siger Louise Holck.

Godmorgen Menneskeret #1: ”Hvordan beskytter vi ytringsfrihed og ofre på sociale medier?”

Debat om regulering af sociale medier
28. oktober 2020 kl. 08.30-09:30

​​​​​
Institut for Menneskerettigheder har inviteret Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, og Karina Lorentzen, retsordfører for SF, til at give deres bud på, hvordan de vil regulere sociale medier med respekt for ytringsfriheden – og dens grænser.

De to retsordførere får modspil af seniorforsker Rikke Frank Jørgensen fra Institut for Menneskerettigheder, der forsker i sociale medier og menneskerettigheder.

Debattører

Karina Lorentzen, retsordfører, SF
Peter Skaarup, retsordfører, DF
Rikke Frank Jørgensen, seniorforsker, Institut for Menneskerettigheder
​​​​​
Louise Holck, direktør, Institut for Menneskerettigheder, modererer debatten.

Tilmelding

Debatten foregår online, og der er tilmelding her.