Nyhed

Rådet for Menneskerettigheder søger nye medlemmer

Civilsamfundsorganisationer og offentlige myndigheder kan nu søge om optagelse i Rådet for Menneskerettigheder. Ansøgningsfristen er den 1. februar.

Arbejder din civilsamfundsorganisation eller offentlige arbejdsplads med menneskerettigheder? Og kunne I tænke jer at følge Institut for Menneskerettigheders arbejde?

Nu er dermulighed for at søge om optagelse i Rådet for Menneskerettigheder, hvis opgave er at følgeinstituttets arbejde i Danmark og i udlandet.

Fakta

Ansøgningsfristen er den 1. februar 2017. Send ansøgningen til rika@humanrights.dk.

For yderligere informationer om medlemsskab af Rådet, se

eller kontakt vicedirektør Louise Holck på loho@humanrights.dk

Alle kan søge

Alle typer af civilsamfundsorganisationer og offentlige myndigheder, der arbejder med menneskerettigheder, kan søge om plads i Rådet, der sammensættes af 30-50 civilsamfundsorganisationer og 10-20 offentlige myndigheder.

Rådet skal afspejle civilsamfundets syn på menneskerettigheder, og organisationer og myndigheder vil blive udvalgt med henblik på at sikre den bredest mulige pluralisme og repræsentation af viden om menneskeretlige forhold.

Det er Institut for Menneskerettigheders bestyrelse, der står for udvælgelsen og nedsættelsen af det nye råd.

Fakta

Tilbagemelding fra bestyrelsen sker umiddelbart efter møde den 1. marts, hvorefter første møde i det nye råd afholdes d. 27 april 2017. Evt. klager over afgørelsen for rådets sammensætning behandles af bestyrelsens formandskab.

Krav til ansøgning

Ansøgningen må maksimalt fyldeto sider, og den skal indeholde en beskrivelse af din organisationens vedtægter, fokusområder, medlemskreds og aktiviteter.

Organisationen kan vedlægge vedtægter og lignende til ansøgningen.

Ansøgningsfristen er den 1. februar 2017. Rådsmedlemmerne vælges for en fire-årig periode.