Nyhed

Seminar: Nordisk netværk imod sexisme og hadefuld tale på nettet

Nordisk netværk imod sexisme og hadefuld tale på nettet
Instituttet har afholdt det første seminar i et nyt nordisk netværk med fokus på sexisme og hadefuld tale på nettet.

Institut for Menneskerettigheder står bag netværket, som består af ligebehandlings- og ombudsmandsinstitutioner fra Norge, Sverige, Island, Finland, Grønland og Danmark.

Seminaret blev afholdt den 1. december og er det første af tre seminarer, som giver de nordiske lande mulighed for at dele deres viden og erfaringer om, hvordan og i hvilket omfang sexisme og hadefulde ytringer på sociale medier truer den frie meningsytring og demokratiske samtale i Norden.

”Facebook har gjort det muligt for medierne at engagere danskere som aldrig før i den offentlige debat. Men debatten kører ofte af sporet og ender i tilsvininger og verbale overfald. Det kan få folk til at afholde sig fra at bruge deres ytringsfrihed og deltage i debatten. Og det er til skade for den demokratiske samtale”, siger Ask Hesby Krogh, leder af Institut for Menneskerettigheders ligestillingsteam.

Handlingsplan i Danmark

Udover erfaringsudveksling håber Institut for Menneskerettigheder, at seminarerne vil skabe øget opmærksomhed på emnet, og at de kan munde ud i en national handlingsplan imod sexisme og hadefuld tale.

Norge og Sverige har for nylig lanceret nationale handlingsplaner mod hadefulde ytringer, som jeg håber, vi i Danmark kan blive inspireret af

”I vores nordiske nabolande ser man de hadefulde ytringer på nettet som en trusselmod demokratiet. Både Norge og Sverige har for nylig lanceret nationale handlingsplaner mod hadefulde ytringer, som jeg håber, vi i Danmark kan blive inspireret af i arbejdet for at sikre en bred, offentlig debat, hvor alle føler, de kan komme til orde”, siger Lumi Zuleta, projektleder i Institut for Menneskerettigheders ligestillingsteam.

 

Projektets kommende to seminarer bliver holdt i Oslo og Reykjavik.

Seminarerne henvender sig til inviterede deltagere fra de Nordiske ombud, nordiske institutioner på ligestillingsområdet og til eksperter på området.

Netværket er støttet af Nordisk Ministerråd.

Kontakt

Chefkonsulent, Ligebehandling