Nyhed

Unge i kamp for et frit og lige samfund

Jurastuderende Asta Helms arbejder for et opgør med den diskrimination, som mange grønlandske unge oplever i Danmark.

Jurastuderende Asta Helms kæmper for at komme den diskrimination, som hun og mange andre unge med grønlandsk baggrund oplever i Danmark, til livs.

En fremtid uden sexisme, online-had og diskrimination. På Ungdommens Folkemøde giver Menneskerettighedsalliancen ordet til unge, der kæmper for et friere og mere lige samfund.

”Hey Asta, skal vi ud og have nogle grønlandske rundstykker?” Asta Helms forstår ikke, hvad hendes medstuderende på jurastudiet mener.

”Alle ved da, at det betyder bajere. Det eneste, grønlændere får til morgenmad,” forklarer han. 

I Danmark oplever mange unge med grønlandsk baggrund ligesom Asta Helms at blive mødt med fordomme og diskrimination. Diskriminerende bemærkninger er også hverdagskost for 22-årige Noah Knudsen og andre transkønnede.  

I Menneskerettighedsalliancens telt på Ungdommens Folkemøde, der samler tusindsvis af unge i Valbyparken 8. og 9. september, tager Asta Helms, Noah Knudsen og en række andre unge ordet.  I fire forskellige paneldebatter rejser de sammen med Menneskerettighedsalliancen, Amnesty Youth, E-sport og Tænketanken Tora spørgsmål om, hvordan vi skaber et friere og mere lige samfund med plads til alle uanset køn, etnicitet og seksuelle præferencer.

Gamermiljøer og ungdomspolitik uden sexisme

Når Wonderbai aka skuespiller og gamer Jens Sætter Lassen åbner debat om adfærd på sociale medier, er omdrejningspunktet blandt andet den hårde og ofte hadefulde tone, som præger dele af gamermiljøet. Sammen med E-sport arbejder han for at sikre et gamermiljø, hvor både piger og drenge har modet til at sige fra overfor sexistisk og ekskluderende adfærd. 

Noah Knudsen, som er en af forpersonerne i Odense Pride, sætter fokus på, hvordan lokale pride-demonstranter bidrager til at fremme kønsminoriteter og seksuelle minoriteters rettigheder. 

Og tidligere socialdemokratiske ungdomspolitikker Rikke From giver sit bud på, hvordan vi kommer den sexisme, som hun og andre unge kvindelige politikerspirer har oplevet i ungdomspartierne, til livs.

Menneskerettighedsalliancen inviterer også til en workshop om menneskerettighederne. Og organisationen Levende Menneskerettigheder indtager teltet med et dilemmaspil, der går tæt på den nye samtykkelov.
Se program for Menneskerettighedsalliancens telt. 

MENNESKERETTIGHEDSALLIANCEN

Menneskerettighedsalliancen arbejder for at engagere unge i at skabe et frit og lige samfund. Menneskerettighedsalliancen er stiftet af Institut for Menneskerettigheder, Roskilde Festival, Amnesty International, Ungdomsbureauet, Mino Danmark og Dansk Ungdoms Fællesråd.