none

Status 2013: Religion

Religionsfriheden er en af de klassiske frihedsrettigheder. Den omfatter retten til at have, udøve og skifte religion, have ikke-religiøse og ateistiske overbevisninger samt retten til ikke at have nogen religion eller tro. Religionsfriheden er tæt knyttet til andre rettigheder for eksempel ytringsfrihed og retten til respekt for privatliv. Religionsfriheden kan imidlertid også være i konflikt med andre interesser og rettigheder, eksempelvis individuelle rettigheder og hensynet til ligebehandling. Kapitlet indeholder følgende temaer:

  • Religiøs skilsmisse
  • Omskæring af drenge
  • Beskyttelse mod religiøst begrundet diskrimination.

RELIGIØS SKILSMISSE

I det danske samfund er der både religionsfrihed og ligestilling mellem kønnene, hvilket kan skabe gnidninger, fordi kvinder inden for islam og jødedommen ikke har ligestilling i forhold til religiøs skilsmisse, der som udgangspunkt forudsætter ægtemandens samtykke. Dette kan have betydning for kvinders reelle adgang til civilretlig skilsmisse og kan, selv i tilfælde hvor civilretlig skilsmisse bliver opnået, have negativ betydning for kvindens tilværelse.

Læs mere:

Vi tilstræber, at vores pdf’ede publikationer m.m. er egnede til at blive læst af skærmlæser. Skulle du opleve problemer, så kontakt venligst digital redaktør, Stine Juhl Nielsen på stni@humanrights.dk

Medarbejdere