Nyhed

Bekymring for børn i ny lov om beskyttelse af flygtninge

Institut for Menneskerettigheder har blandt andet fokus på børnene i forbindelse med et høringssvar til et lovforslag om midlertidig beskyttelse til flygtninge.

Institut for Menneskerettigheder har afgivet høringssvar i forbindelse med regeringens lovforslag om midlertidig beskyttelsesstatus.

Lovforslaget giver anledning til en række bekymringer, siger direktør Jonas Christoffersen:

- Vi har navnlig fokus på børns rettigheder i forbindelse med den del af lovforslaget, der handler om familiesammenføring.

Vi er også bekymrede for situationen for de flygtninge, der får ophævet den midlertidige beskyttelse, hvis eller når situationen i hjemlandet forbedres. Derfor afventer vi nu fremlæggelsen af det forhåbentligt reviderede lovforslag.

Regeringen vil med lovforslaget indføre en ny type beskyttelsesasyl til flygtninge, som ikke er personligt forfulgte, men som flygter fra f.eks. krig. Det er blandt andet aktuelt for mange, der flygter fra borgerkrigen i Syrien.

Beskyttelsen er midlertidig og giver i første omgang flygtninge asyl i et år. Derefter skal deres sag vurderes hvert andet år.

Pressehenvendelser kan ske til Jonas Christoffersen på tlf 41 23 88 61