Nyhed

Personer med handicap får diskriminationsbeskyttelse

Danmark får nu et forbud mod diskrimination på grund af handicap
Regeringen vil indføre et generelt forbud mod diskrimination på grund af handicap. Dermed tager Danmark et vigtigt skridt mod opfyldelsen af FN's Handicapkonvention.

Det nye forbud betyder blandt andet, at personer med handicap nu får mulighed for at klage til Ligebehandlingsnævnet, hvis de har været udsat for diskrimination. Den mulighed har de ikke i dag.

Det betyder, at mennesker med handicap nu får mulighed for at kræve at blive behandlet ordentligt.

"Det er en fantastisk nyhed.Sammen med de danske handicaporganisationerhar viarbejdet for et forbud i mange år. Det betyder, at mennesker med handicap nu får mulighed for at kræve at blive behandlet ordentligt”, siger Maria Ventegodt Liisberg, der er ligebehandlingschef på Institut for Menneskerettigheder.

I mange år har Danmark været det eneste land i Skandinavien, der ikke har haft et generelt forbud mod diskrimination på grund af handicap.For eksempel må personer med handicap leve med, at de ikke har lige adgang til forsikringer, bolig, uddannelse eller sundhed.

Ny lov får stor betydning

I dag har vi kun beskyttelse mod diskrimination på grund af handicap på arbejdsmarkedet, men det nye forbud vil udbrede beskyttelsen til at gælde alle samfundsområder.

Denne lov kommer til at gøre en kæmpe konkret forskel for en masse mennesker.

”Personer med handicap har været sat uden for og ekskluderet fra at deltage på lige fod med andre i samfundet, så denne lov kommer til at gøre en kæmpe konkret forskel for en masse mennesker”, siger Maria Ventegodt Liisberg.

Instituttet har endnu ikke set det konkrete forslag til et diskriminationsforbud.

I løbet af 2016 har Institut for Menneskerettigheder udgivet en række rapporter om diskrimination af personer med handicap.

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør